Onderhoud

U wilt uw garagedeur natuurlijk een flinke tijd blijven gebruiken. Daarom is het heel verstandig om op z’n tijd enkele simpele onderhoudshandelingen uit te voeren, waarmee u de levensduur van uw garagedeur aanzienlijk verlengt.

Reiniging

Uw garagedeur schoon en mooi houden is heel simpel:

  1. Reinig eerst één zijde van de gesloten garagedeur (binnen- of buitenzijde), daarna de andere.
  2. Zeep het gehele deurblad in met een zachte, schuimige spons. Gebruik groene zeep in plaats van agressieve zeep, om niet alleen het milieu maar ook de lak te besparen. Het is daarom ook aan te raden geen doek te gebruiken.
  3. Spoel rijkelijk af met water, en laat drogen.

Inspectie elke 6 maanden

We raden u aan ongeveer eens in de zes maanden de volgende onderhoudshandelingen uit te voeren:

  1. Smeer de lagers en assen van de looprollen. Controleer of bij een deurbeweging alle looprollen ronddraaien, en vervang stroeve of vastgelopen looprollen.
  2. Neem een met olie doordrenkte doek en ga ermee over de torsieveren, zodat de windingen onderling gesmeerd worden.
  3. Controleer of de garagedeur een soepele deurloop heeft wanneer u deze handmatig bedient. Ontkoppel daarvoor de elektrische aandrijving, indien aanwezig.
  4. Als handmatig openen en sluiten veel kracht kost, breng dan de torsieveren opnieuw op spanning. Let op, teveel spanningsverlies kan duiden op een aanstaande veerbreuk.
  5. Verwijder eventuele hindernissen in de looprails, zoals bouten of vuil.
  6. Controleer de hefkabels; indien er rafelingen zijn ontstaan moet de kabel vervangen worden.
  7. Controleer de rubberen afdichtingen op slijtage of schade.

Jaarlijks onderhoud door Garagedeuren Doetinchem / M&N Techniek

Wij bieden u ook de mogelijkheid van een onderhoudsovereenkomst. Hiermee besteedt u de zorgen van het regelmatig onderhouden van uw garagedeur(en), uit aan deskundige vakmannen.

Eén keer per jaar komen wij langs om uw garagedeur grondig te controleren op mogelijke knelpunten, en om de algehele deurloop opnieuw af te stellen. Dit vermindert de kans op toekomstige storingen en vergroot het gebruiksgemak. Ook als u zelf uw garagedeur monteert, is een service-overeenkomst een goede manier om een langdurig, zorgeloos gebruik van uw garagedeur zeker te stellen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Contact